Thermografische opsporing

Bij ieder begin van maaiseizoen, worden veel weidevogels, everzwijnjongen en reekalveren onnodig gedood doordat ze te laat worden opgemerkt bij het maaien door de landbouwmachines. Wildbeheerders/jagers en boeren trachten dit zoveel mogelijk te voorkomen door deze kalveren op te sporen en te verplaatsen.

Bij de graan- en grasoogst kunnen dieren die zich in de velden ophouden, gespaard worden door een eenvoudige toepassing. Tot op heden gebeurde dit handmatig en met tal van personen, wat een arbeidsintensieve klus was en dus niet heel doeltreffend.

Door de nieuwste ontwikkeling van speciale thermische camera’s kan dit probleem zeer efficiënt, doeltreffend, goedkoop en snel worden opgelost.

Drone Vision heeft hiervoor een drone met een thermische camera, die geschikt is voor deze toepassing. Deze thermische camera kan namelijk op veilige afstand hotspots (warmtebron afkomstig van dieren) detecteren, waardoor deze camera uitermate geschikt is om dieren te zoeken in de velden. Door deze dieren vanuit de lucht te spotten, kunnen personen vlot naar de juiste locatie geleid worden, waar deze dieren(en hun nesten) zich bevinden. Hierdoor wordt het beste van deze twee toepassingen gecombineerd. Dieren kunnen hierdoor tijdig worden gespot en gered worden.